Сладић - корен злата вредан
Лековита природа: Сладић Садржи глициризин, који је 50 пута слађи од шећера. Јача имунитет, уништава бактерије, вирусе и гљивице, ублажава дисајне тегобе и бронхитис
Ако постоји биљка са универзалном делотворношћу, онда је то корен сладића (Glycyrrhiza glabra). Изузетно je сладак и користи се за лечење великог броја болести. Древни Египћани су га складиштили у гробнице, док је у старом Риму још 360. године п.н.е. употребљаван против ћелавости, али и озбиљних здравствених тегоба. Јулије Цезар и Александар Велики посебно су га ценили и користили.
Корен садржи неколико стотина лековитих супстанци и права је ризница гвожђа и витамина Б1, Б2, Б3, Б5 и Е. Састојак глициризин је 50 пута слађи од шећера и веома је лековит. Због деловања на хормон кортизол, појачава отпорност на стрес и препоручује се код тешких физичких и психичких напора, а понаша се и као антидепресив.
Сладић и његови препарати благотворно делују на жене које пролазе кроз менопаузу. Смањују ноћно знојење и валунге, брже и лакше се тоне у сан и спавање је квалитетније. Осим тога, подстиче лучење женског хормона естрогена, који у менопаузи ишчезава, а истовремено снижава тестостерон. Тиме побољшава квалитет коже и косе. Ова биљка садржи и дихидротестостерон, који има кључну улогу у спречавању ћелавости код мушкараца.
Корен сладића јача имунитет, уништава бактерије, вирусе и гљивице. Ублажава и дисајне тегобе, помаже код бронхитиса, стомачних проблема, штити од срчаних болести, сузбија болове мишића и зглобова.
Налази се и у водицама за испирање уста, баш због антибактеријског деловања. Дуготрајно узимање снижава крвни притисак, али не препоручује се трудницама и дојиљама. Најбоље је набавити чист, осушени корен. Ако се купује индустријски припремљен, може да буде помешан са екстрактима аниса и вештачким заслађивачима, шећером и другим састојцима, који не дозвољавају да делује у потпуности.
novosti
Лековита природа: Сладић Садржи глициризин, који је 50 пута слађи од шећера. Јача имунитет, уништава бактерије, вирусе и гљивице, ублажава дисајне тегобе и бронхитис
Ако постоји биљка са универзалном делотворношћу, онда је то корен сладића (Glycyrrhiza glabra). Изузетно je сладак и користи се за лечење великог броја болести. Древни Египћани су га складиштили у гробнице, док је у старом Риму још 360. године п.н.е. употребљаван против ћелавости, али и озбиљних здравствених тегоба. Јулије Цезар и Александар Велики посебно су га ценили и користили.
Корен садржи неколико стотина лековитих супстанци и права је ризница гвожђа и витамина Б1, Б2, Б3, Б5 и Е. Састојак глициризин је 50 пута слађи од шећера и веома је лековит. Због деловања на хормон кортизол, појачава отпорност на стрес и препоручује се код тешких физичких и психичких напора, а понаша се и као антидепресив.
Сладић и његови препарати благотворно делују на жене које пролазе кроз менопаузу. Смањују ноћно знојење и валунге, брже и лакше се тоне у сан и спавање је квалитетније. Осим тога, подстиче лучење женског хормона естрогена, који у менопаузи ишчезава, а истовремено снижава тестостерон. Тиме побољшава квалитет коже и косе. Ова биљка садржи и дихидротестостерон, који има кључну улогу у спречавању ћелавости код мушкараца.
Корен сладића јача имунитет, уништава бактерије, вирусе и гљивице. Ублажава и дисајне тегобе, помаже код бронхитиса, стомачних проблема, штити од срчаних болести, сузбија болове мишића и зглобова.
Налази се и у водицама за испирање уста, баш због антибактеријског деловања. Дуготрајно узимање снижава крвни притисак, али не препоручује се трудницама и дојиљама. Најбоље је набавити чист, осушени корен. Ако се купује индустријски припремљен, може да буде помешан са екстрактима аниса и вештачким заслађивачима, шећером и другим састојцима, који не дозвољавају да делује у потпуности.
novosti
Comments